Jouw autorijbewijs

Je autorijbewijs (rijbewijs B) haal je bij Marcel Kasius: de opleidingsspecialist van Delft en omstreken.

Waarom bij Autorijschool Kasius?

Een autorijopleiding (rijbewijs B) bij Autorijschool Kasius betekent opgeleid worden zoals het bedoeld is, leuk, toegankelijk, bruikbaar, inspirerend en interessant. Het is uniek dat ieder mens uniek is en daarom neem ik graag de tijd om je persoonlijk te adviseren wat echt bij jou past, zodat jij helderheid krijgt over jou doelen en hoe jij daar concreet mee aan de slag kunt gaan.

Marcel Kasius - instructeur

Persoonlijk kennismaken

Zeker weten dat je op de juiste plek bent en dat jij een opleiding kiest in een tempo dat bij jou past. Ook maken we graag kennis met je voor dat we aan een opleiding beginnen.

  • Ben je nieuwsgierig naar onze opleidingen?
  • Wil je graag eerst sfeer proeven?
  • Vragen over wat bij jou het beste pas?

  • Plan een kennismaking

Autorijlessen in Delft

Wil je vlot je autobewijs halen in Delft en omstreken, of doe je het liever rustig aan met losse lessen in je eigen tempo. Je kunt bij Marcel Kasius beide opties met plezier beleven.

Het belangrijkste van leren autorijden is volgens mij dat je aan het eind van de rijopleiding beschikt over een goede basisrijvaardigheid waarop je altijd kunt terugvallen.

Wat je nodig hebt om te leren autorijden is moed, creativiteit, intuïtie maar daar bovenop vooral kennis van zaken dus ben je afhankelijk van een bekwame en gemotiveerde rijinstructeur.

Je neemt autorijlessen, je doet examen en behaalt het rijbewijs, je vraagt het rijbewijs aan bij de gemeente, koopt een auto en tot dat moment heb je nog nooit alleen autogereden. Dat autorijden leer je dus pas nadat je het rijbewijs hebt behaalt. Dan ga je alle vaardigheden en kennis toepassen in de praktijk.

Daarom pleit ik -en met mij nog vele anderen- voor een ruime basisrijvaardigheid en als het even kan inzichtelijk nog wat extra’s. Ik geloof dat je de dingen niet mooier moet maken dan ze zijn, maar beter dan ze zijn.

Met regels alléén krijg je nog niet het gewenste gedrag

Verschillende mogelijkheden om het autorijbewijs (B) te behalen

Van een rijopleiding binnen 6 tot 10 weken tot 1 les per week.
In een persoonlijk kennismakingsgesprek, gecombineerd met een praktijktest/proefles, krijg je een vrijblijvend rijlesadvies. Belangrijk is dat je kiest voor een tempo dat bij jou past. Jij moet je er vooral prettig bij voelen. Je krijgt direct duidelijkheid betreffende de kosten voor een complete rijopleiding.

Rijopleiding losse lessen

In je eigen tempo het rijbewijs behalen. Jij bepaalt de voortgang en het tempo van de rijopleiding, en de instructeur bewaakt de kwaliteit. Samen met hem bepaal je waar jij je het prettigst bij voelt. Je wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

Versnelde rijopleiding

Deze rijopleiding waarin de leerstof in versnelde vorm wordt aangeboden is gebaseerd op maatwerk. Dit biedt jou de gelegenheid de opleiding binnen 6 weken ofwel 10 weken af te werken. Jij bepaalt het tempo waarin je de leerstof opneemt en de instructeur bewaakt de kwaliteit van de rijopleiding. Zorg voor een ruime beschikbaarheid overdag, een gezondheidsverklaring en het theorie-certificaat.
Deze leervorm is zeker niet voor iedereen de beste oplossing.

Het aantal lesuren dat nodig is voor een praktijkopleiding verschilt per leerling. Het is maatwerk, liever 2 lessen teveel dan 1 te weinig. Het theorie-certificaat kan op korte termijn worden behaald.

Auto leren rijden bij Rijschool Kasius

Theoriecertificaat

De grootse groep leerlingen pak het op door zelfstudie (internet, theorieboek, E-learning en wat extra uitleg tijdens de praktijklessen). Er bestaat ook de mogelijkheid tot tot privéles. Het theorie-examen vindt plaats bij CBR. Het theoriecertificaat blijft vervolgens 1,5 jaar geldig.

Vanaf welke leeftijd autorijles?

Je vraagt je misschien af vanaf welke leeftijd je auto kunt gaan rijden:

  • De autorijopleiding is mogelijk voor personen vanaf 16 jaar (dan mag je theorie-examen doen).
  • Ben je 16,5 jaar mag je (praktijk) autorijlessen volgen.
  • Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen voor het autorijbewijs doen.

Wat betekent dat voor jou wanneer je voor je 18 jaar het rijbewijs behaald? Dat betekent dat jij tot aan jouw 18e levensjaar wel mag autorijden maar alleen met een begeleider naast jou in de auto. Je mag 4 verschillende begeleiders machtigen, deze hoeven natuurlijk niet allemaal tegelijk mee.. Haha!

Let op: ga je toch zonder begeleider op pad, dan raak je het rijbewijs voorgoed kwijt en moet je opnieuw examen doen!


Rijles en faalangst, autisme of ADD / ADHD

ADHD is een aandachtstoornis waarbij onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit de belangrijkste kenmerken zijn. ADD kenmerkt zich grotendeels door de dezelfde symptomen, alleen dan met het ontbreken van hyperactiviteit.

Veel mensen met ADD ervaren juist dat ze dromerig en afwezig zijn en alleen door externe prikkels actief kunnen deelnemen aan het leven.

Mijn ervaring is dat je moet leren kijken naar wat mogelijk is wanneer je buiten het ziektemodel denkt. Rust en structuur bieden lang niet altijd de oplossing. Belangrijker is hoe je de drukte in je hoofd eruit haalt en er andere functionele en mooie dingen in stopt. Ik kijk altijd naar wat het beste werkt. Ontwikkeling is maatwerk.

"Jij voelt je anders dan gemiddeld en ik doe het anders dan doorsnee! Een lekkere match, toch?"
Plan een kennismaking »

Autorijden en faalangst

De mens is een optelsom van al zijn gedachten; je hebt meer invloed op je gedachten dan je denkt. En dat leg ik je graag een keer uit.

Leer van je fouten, dat is de weg naar succes. Zolang je bang bent om te falen ben je niet klaar voor succes. Je kunt wel bang zijn om te falen wanneer je niet goed bent voorbereid.
Leren,
Oefenen
en trainen

Wanneer je goed bent voorbereid hoef je niet zo bang te zijn om te falen en zal je ook niet zo snel falen.

Whatever you think:
You are more than that.

Lees meer over rijangstcoaching » of Plan een kennismaking »

"Ouders, denk na als je een rijschool kiest"

Uit afscheidsinterview CBR-directeur Susi Zijderveld: 'Ouders denk na als je een rijschool kiest'

Wat vindt u van de manier waarop leerlingen hun rijschool kiezen ?

"Mijn kinderen hebben de leeftijd waarop ze ook willen gaan autorijden, dus bij ons thuis is rijles onderwerp van gesprek. Als ik daarover praat met vrienden en kennissen, valt me op hoe makkelijk ze denken over de rijopleiding."

"Ik zie in mijn omgeving mensen die veel aandacht besteden aan de schoolkeuze van hun kinderen. Ze bezoeken open dagen, kijken hoe scholen presteren op internet, vragen rapporten van de inspectie op. Maar als hun kind dan wil leren autorijden, kiezen ze voor de eerste de beste rijschool of voor een leuke aanbieding, zonder zich erin te verdiepen. Dan willen ze gewoon zo snel mogelijk het rijbewijs tegen de laagste kosten. Waar is dan het kwaliteitscriterium? Het gaat hier om de veiligheid van je kind voor de rest van zijn leven. Daar besteed je dus tijd en aandacht aan, samen met je kind. Net als je deed bij de keuze van de middelbare school, of vervolgstudie. Een goede opleiding betaalt zich altijd terug."

Bron: Rijschoolpro

Naar boven