Motorrijles

Per 2022 zijn wij gestopt met het aanbieden van motorrijles voor nieuwe leerlingen. We bieden nog wel de Gevorderde Motorvaardigheid Training aan. Ook de cursus Vertrouwen na een ongeluk is nog steeds mogelijk voor motorrijders.

Gevorderde Motorrijvaardigheid Training (GMT)

Beste motorrijders,
Ik denk dat wij gezamenlijke kennis hebben. Hoe leg je een probleem uit dat motorrijders kan bezighouden? Dit gaat over feiten die een schok voor mensen kan betekenen.

Marcel Kasius
Bij de gevorderde motorvaardigheidstraining kom je een deskundig KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur tegen die speciaal voor dit soort trainingen is opgeleid. Deze ééndaagse praktijkopleiding is een stevige opleiding die je één op één (of max 2 pers.) bij mij kunt volgen. Je wordt als motorrijder vaak over het hoofd gezien. Het gaat dus om zien en gezien worden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 650.000 Nederlanders een motor hebben, maar met het mooie weer komen ook weer de nieuwsberichten met de titel: 'Motorrijder raakt zwaar gewond na verkeersongeval' tevoorschijn.

De cijfers in Nederland laten zien dat een motorrijder vele malen meer kans heeft op een ongeluk per afgelegde kilometer. Gevaarlijke situaties tijdig herkennen, zodat we nooit meer voor verrassingen komen te staan. Fris een aantal zaken op en ontdek waarnodig nieuwe inzichten. Dan kunnen we samen kijken naar hoe we minder risico lopen tijdens het motorrijden. Veiligheid staat op 1!

Het programma

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Het accent ligt vooral op de balans tussen motor en berijder en de daarbij behorende kijktechniek. Belangrijke oefeningen daarbij zijn remmen en uitwijken.

Na de lunch gaan we de openbare weg op en maken een leerzame rit waarbij de behandelde theorie en feedback direct worden toegepast. Het kijkgedrag krijgt veel aandacht. Tevens voorspellen (anticiperen), plaats op de weg, het aanpassen van de snelheid (waar het kan gaan we vlot, waar het niet kan passen we onze snelheid aan) en het op de juiste manier naderen en ingaan van een bocht krijgen zeker alle aandacht die het verdiend. Bochten herkennen, beoordelen en ze lekker doorrijden.

In een één op één( of max 2 pers.) sessie gaan we een dag lang veel oefenen en zullen interessante praktijksituaties de revue passeren. Aan het eind van de dag gaat een ieder als een nog betere en slimmere motorrijder naar huis en merk je direct dat je nog prettiger en met nog meer plezier op de motor zit en misschien nooit meer een noodstop hoeft te maken.

Deze motorvaardigheidstraining is geschikt voor beginnende en de meer ervaren motorrijders.

Neem contact op »

Vertrouwen na een ongeval

Na een ongeval weer op je motor stappen, kan een grote opgave zijn. Met de speciaal ontwikkelde begeleidingsmethode "Vertrouwen na een ongeval" van Marcel Kasius leer je als motorrijder weer onbevangen en zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer. Een training , één op één, met een begeleider die gespecialiseerd is in het heropstappen.

De cijfers in Nederland laten zien dat een motorrijder vele malen meer kans heeft op een ongeluk per afgelegde kilometer. Gevaarlijke situaties tijdig herkennen, zodat we nooit meer voor verrassingen komen te staan. Fris een aantal zaken op en ontdek waarnodig nieuwe inzichten. Dan kunnen we samen kijken naar hoe we minder risico lopen tijdens het motorrijden. Veiligheid staat op 1!

Inhoud training "Vertrouwen na een Ongeluk"

Om jouw belemmeringen na een ongeval weg te nemen en je verkeersangst beheersbaar te maken, heb ik een begeleidingsmethode ontwikkeld, die persoonlijk op jouw omstandigheden is toegespitst. Ik kom naar je toe en daar begint het heropstap traject bij jou thuis aan de keukentafel. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we jouw situatie en maken we helder wat jouw doelstelling zal zijn voor deze dag. Naar aanleiding van dit gesprek maken we een plan van aanpak en gaan we samen aan de slag om hindernissen en valkuilen te overwinnen.

De begeleidingsmethode "Vertrouwen na een ongeval" heeft dus geen vast programma. Dit is een bewuste keuze. Elke motorrijder heeft zijn/haar wensen en een bepaald beeld van de ideale invulling van de dag. Ik ben hier speciaal voor opgeleid en heb alle hulpmiddelen bij mij om er een waardevolle dag van te maken.

De kosten voor zo'n begeleidingstraject om weer veilig en met plezier aan het verkeer te kunnen deelnemen, worden steeds vaker op de tegenpartij verhaald. Je verzekeringsmaatschappij of een letselschade-expert kan je daarbij helpen.

Neem contact op »

Instructeur/coach

Mijn naam is Marcel Kasius, gepassioneerd rijinstructeur/coach. Contact met mensen staat mijn hele leven al centraal. Ik ben enthousiast, leergierig, geïnteresseerd in anderen, open in de communicatie en ik ben een levensgenieter pur sang. Daarnaast ben ik een ervaren specialist op het gebied van coaching. Naast het rijden op de weg is mijn grootste passie de mens achter het vizier, mijn kwaliteiten als instructeur/coach mag ik dan al voor langere tijd uitoefenen. Het is voor mij een eer om mijn kennis en vaardigheden te delen met motorrijders die daar naar op zoek zijn en "belangrijk" er voor openstaan aanvullende kennis te vergaren. Ook heb ik mij ontwikkeld op het gebied van communicatie en afstemmen, zodat ik mij beter kan inleven in jouw belevingswereld en kan bieden wat jij nodig hebt

Marcel Kasius

Naar boven