Rijangstcoaching

Met vertrouwen de weg weer op!

Waarom bij Autorijschool Kasius?

De filosofie dat ieder mens uniek is en dus een unieke aanpak vraagt, past net zo goed bij onze coaching voor rijangst als voor de reguliere rijopleidingen. Door het volgen van diverse gespecialiseerde opleidingen én jarenlange ervaring in coaching tegen rijangst kunt u vertrouwen op de beste aanpak tegen uw angst voor het rijden op de openbare weg.

Marcel Kasius - rijangstcoach & instructeur

(Instructeur R+ /NLP Master Practitioner / EFT Emotional Freedom Techniques)

Persoonlijk kennismaken

Natuurlijk maken we eerst graag kennis met elkaar. Dat past bij het kiezen van een rijopleiding, maar bij eventuele rijangstcoaching helemaal. De klik moet goed zijn, dan kunnen we samen aan de slag.

Plan een kennismaking

Rijangstcoaching in Delft

Angst

Er is een acuut gevaar (bijv: op zee) ---- dat is angst.
Wanneer je diezelfde situatie voor een 2e of 3e keer meemaakt wordt de angst al minder/je krijgt al meer vertrouwen dat het goedkomt.

Bedenk je een eventueel gevaar ---- dat is ook (irreële) angst.

Angst is een geestestoestand, een emotie die we creëren in onze geest, het is een denkwijze. Het vervelende is dat we die angst en emoties toelaten en dat we ermee in gesprek gaan in ons hoofd. We gaan in gesprek met onze angsten, daardoor lijken ze werkelijkheid te worden.

Vraag: Wat houd je tegen om te doen wat je werkelijk wilt doen?
Er vanuit gaande dat je wel weet wat je wil.

Belangrijk: Waar sta je nu ----- Waar wil je naartoe.

Zo lang je bang bent om te falen, ben je nog niet klaar voor succes.

Met een angstig en/of ongemakkelijk gevoel achter het stuur

Een aanzienlijk aantal rijbewijsbezitters in ons land heeft te maken met een aspect van rijangst. De helft daarvan zit met overmatige spanning achter het stuur. Deze rijangst wordt voornamelijk veroorzaakt door onvoldoende basisvaardigheid, denk daarbij onder andere aan routinegebrek, inschattingsproblemen, overmatig perfectionisme of keuze problemen. De andere helft vermijdt specifieke situaties en/of plaatsen, zoals autosnelwegen, bruggen, tunnels of onbekende wegen. Deze mensen leiden aan een verkeersfobie. En dan is er nog de categorie mensen die na het meemaken van een traumatische ervaring, bijvoorbeeld een verkeersongeval of een burn-out, autorijden in het geheel of gedeeltelijk vermijden. Zij vertonen PTSS-klachten.

Uitspraken na een verkeersangst begeleidingstraject:

  • "Ik ben sprakeloos zoveel als ik geleerd heb"
  • "Fijn dat ik achter zoveel dingen kom waar ik me eerder niet bewust van was"
  • "ik voel de spanning die ik opgebouwd heb na zo'n sessie uit mijn lijf wegvliegen, door bewust met mijn aandacht naar mijn lijf te gaan"
  • "de begeleidingssessies worden op een hele fijne en voor mij op een prettige en luchtige manier gegeven"
  • "fijne oefeningen en prettig om deze in een ontspannen sfeer te doen"

Het lichaam liegt nooit

Lichaam en geest zijn één, dat hoor je vaak. Maar in de praktijk blijkt dat die twee juist lang niet zo'n soepel samenwerkend setje zijn als je zou willen. want we verzinnen van alles, dromen, doelen, verlangens. We saboteren onszelf ook vaak flink, ondernemen geen actie, blijven hangen in oude patronen of nemen juist te veel actie en werken onszelf in de nesten. Tijdens de rijangst begeleidingssessies leer ik je weer luisteren naar je lichaam en je geest. Hoe ze weer een olijke tweeling kunnen worden bij wijze van spreken.

In flow zijn

Want elke ervaring heeft impact op je lichaam, soms zoveel dat nieuw gedrag bijna niet lijkt te lukken. En vanuit het brein weten we ook hoezeer mensen in automatismen vervallen, omdat dat biologisch overlevingswaarde heeft. Door lichaam en geest beter af te stemmen, ontstaat er meer vrijheid, creativiteit en energie om te leven, keuzes te maken die bij je passen en de flow te kunnen ervaren die hoort bij een geïntegreerd body-mind stelsel. Bewustzijn en verandering op alle lagen.

Erbij horen en je eigen weg gaan

Erbij horen is net zo belangrijk als eten en drinken, dus wordt dit heel oer in ons brein en lichaam opgeslagen. En zo ontstaan er overlevingsstrategieën. Onbewuste manieren van denken, doen en voelen die we als volwassenen nog steeds hebben om geaccepteerd te worden door vrienden, collega's, baas, partner, eigen familie. Het spanningsveld tussen 'erbij horen' en 'je eigen weg gaan' heeft impact op de keuzes die je maakt maar ook op je fysiologie, waaronder: je immuun stelsel, bloeddruk, slaap, spijsvertering enz.

Binnenkant vs buitenkant

Overlevingspatronen zijn vaak ook onze kwaliteiten geworden maar kunnen ons op een bepaalt moment in ons leven gaan tegenwerken, waardoor je aan de buitenkant iets anders laat zien dan dat je eigenlijk van binnen voelt. Dan gaan ze je vaak bakken met energie kosten, je blokkeren om je zelf te zijn, je stress geven of je rusteloos laten voelen.

Met een goed gevoel en meer energie achter het stuur

Wil je vaker ontspannen achter het stuur in plaats van geleefd worden door gedachtes en gevoelens? Rijangst begeleiding is een praktische training met een holistische aanpak waarin je je bewust wordt van hoe jij jezelf ruimte ontneemt. Hoe je uit vaste patronen kunt stappen zodat je weer vrijheid, energie, ruimte en keuzes krijgt! De training biedt inzicht en tools om op te ruimen. Als het ware het zenuwstelsel en het cel-geheugen te resetten waardoor er weer openheid en groei mogelijk is.

Plan een kennismaking »

Naar boven